Direktlänk till inlägg 15 februari 2014

No-bake "cheatcake".

Av Ann-Sofie - 15 februari 2014 06:50

Jag följer tv programmet Masterchef Australia på kanalen TLC. Eller försöker iaf, oftast blir det att jag ser någon repris eftersom läggningen inte brukar vara klar till kl 20 då det visas på TV. Så var fallet även i denna veckan då jag såg reprisen av förra veckan program med temat heaven and hell. En av programledarna, Matt Preston gjorde då en kaka som var både änglalik med en fluffig o gräddig fyllning men som även fick lite hetta från helvetet i form av chili syrup. En annan finess med kakan är att den är lättlagad och ingen ugn behövs vilket gör den lämplig att baka med barn.

 

Hursomhelst var det ett lätt recept därav cheatcake (fuskkaka) så jag kom ihåg det mesta från programmet plus att vi improviserade lite när vi gjorde den som dessert till vår hjärtan middag i går kväll. 

 

 


No bake "cheatcake"


Botten:

115g ljusa kex

ca 150g smält smör


Använd en liten for ca 16x20 cm  och lägg i ett bakplåtspapper. Tryck ut kaksmeten till ett tunt lager och sätt in i kylskåpet att stelna.


Fyllning:

1 burk kondenserad sötad mjölk (340g)

 250 ml vispgrädde

3 pressade limefrukter samt skal från 2


Vispa grädden i en skål. Vispa sedan ihop den kondenserade mjölken med limen i en annan och vänd försiktigt i den vispade grädden. Bred ut i formen ovanför kexbottnen i ett tjockt fluffigt lager och sätt in i kylen 2-3 timmar så det sätter sig och stelnar till. Sedan är det bara att  skära upp bitarna i lämplig form. I vårt fall  tyckte vi det passade med hjärtanformer igår. Garnera sedan efter smak tex med bär. Vi gjorde Matt Prestons version med lime och cilisyrup igår vilket var gott.


Chilisyrup

1 dl socker

0,75 dl vatten

0,5 urkärnad röd chilifrukt skuren i små bitar


Låt koka ihop till en ganska tjock sockerlag i ca 10 min. Låt sådan svalna och dekorera med  denna samt rivna långa limeskal.


Voila!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Sofie - 1 maj 2023 21:09

 Denna veckan har vi varit på botaniska trädgården i göteborg. Den dagen vi var där var det en japansk hanami festival där vi provade ett te som heter boba som är typ som iste fast med en annan smak och gele och frukt bitar? Vi fick välja påm två oli...

Av Ann-Sofie - 26 april 2023 12:12

Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...

Av Ann-Sofie - 24 april 2023 21:30


  2023 och nu köööör vi en comeback...denna gång har jag sällskap av Filip. Troligen kommer han snart ta över här och jag blir sonens blogg assistent. Hursomhelst tänkte vi dela några våriga tips!  Firade "aprilbarnen" i släkten i helgen och inledd...

Av Ann-Sofie - 17 juli 2017 15:15

Försommaren är en tid full av kalasande för de flesta och inte minst i vår familj. Under juni månad kalasade vi tre helger då både jag och mina små pojkar fyller år i början av juli. Vi startade med barnkalas för vår minsta kille som snart fyller fem...

Av Ann-Sofie - 20 april 2017 19:00

Påskhelgen spenderades med familjen och inleddes faktiskt med en sugarkitchen visning. Eftersom det var långfredag fick den lite påsktema och vi dekorerade cupcakes och modellerade kycklingar tillsammans. Det var en trevlig kväll och alla var nöjda m...

Ovido - Quiz & Flashcards