Direktlänk till inlägg 18 december 2015

Glöggparty 2015!

Av Ann-Sofie - 18 december 2015 21:30

 

Nu närmar det sig dopparedagen med stormsteg och jag tänkte därför tipsa om lite julgott. För en vecka sedan bjöd jag in lite vänner på glöggmys. Kvällen inleddes med att vi skålade i glöggmartini som faktiskt var riktigt smaskig och lagom ”glöggig”. Till detta bjöds det på små parmesankex toppade med laxkräm (rökt lax mixad med philadelphiaost och rivet citronskal) och laxrom.


 


Glöggmartini

Receptet kommer från Leila Lindholm.

2 glas

20 cl vitvinsglögg

6 cl Gin

1 st citron, pressad saft

1 näve krossad is


2 cl vatten

3 cl strösocker


0,5 tsk kanel

1 tsk strösocker


Sockerlag
Koka upp vatten och strösocker till en lag. Låt svalna.

Till glasen
Blanda strösocker och kanel på ett fat.

Fukta kanten på glasen med en citronklyfta och doppa den i kanelsockret.

Vid servering
Skaka alla ingredienser i en drinkshaker och sila upp i glaset.

 

Välkomna och skål!


 Sedan serverades en buffé av blandade läckerheter såväl söta som salta. Tanken var att smaka av 2015 års glögg från Blossa. Årets glögg skulle ha en ton av Earl grey och borde därmed passa bra till en julig Afternoon tea varför upplägget på buffén också var av denna karaktär.

   

Salta bordet

  • Snittar på fruktbröd toppade med Svecia och Brillat savarin.
  • Matmartinis med löjrom, vispad creme fraiche och toppade med rödlök och gräslök samt knäckebrödshjärtan.
  • Ostbricka med Svecia, Färskost med örter samt ugnsgratinerade Brieost med torkad frukt och nötter samt fikonmarmelad
  • Baguette och Vörtbröd

 

Söta bordet

 


Dryck

  • Blossa 2015
  • Bag in Box
  • Gingerbeer
  • Julmust

 

Kylskåp på altanen på vinterns fester! 

 

 

Lycka till med alla julförberedelser och hoppas julstämningen verkligen infinner sig hos Er alla!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Sofie - 1 maj 2023 21:09

 Denna veckan har vi varit på botaniska trädgården i göteborg. Den dagen vi var där var det en japansk hanami festival där vi provade ett te som heter boba som är typ som iste fast med en annan smak och gele och frukt bitar? Vi fick välja påm två oli...

Av Ann-Sofie - 26 april 2023 12:12

Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...

Av Ann-Sofie - 24 april 2023 21:30


  2023 och nu köööör vi en comeback...denna gång har jag sällskap av Filip. Troligen kommer han snart ta över här och jag blir sonens blogg assistent. Hursomhelst tänkte vi dela några våriga tips!  Firade "aprilbarnen" i släkten i helgen och inledd...

Av Ann-Sofie - 17 juli 2017 15:15

Försommaren är en tid full av kalasande för de flesta och inte minst i vår familj. Under juni månad kalasade vi tre helger då både jag och mina små pojkar fyller år i början av juli. Vi startade med barnkalas för vår minsta kille som snart fyller fem...

Av Ann-Sofie - 20 april 2017 19:00

Påskhelgen spenderades med familjen och inleddes faktiskt med en sugarkitchen visning. Eftersom det var långfredag fick den lite påsktema och vi dekorerade cupcakes och modellerade kycklingar tillsammans. Det var en trevlig kväll och alla var nöjda m...

Ovido - Quiz & Flashcards