Direktlänk till inlägg 5 april 2015

Påskbak!

Av Ann-Sofie - 5 april 2015 21:57

Glad Påsk allihop! Påskhelgen lider mot sitt slut men annandagen återstår ännu vilket känns bra. Tänkte dela med mig av ett par påskinspirerade recept som funkar att baka tillsammans med barn.


Hemma hos oss är det främst lillebror som vill vara med och baka just nu och för några dagar sedan testade vi att baka mini Donuts i en s.k Donut maker. Denna maskin är betydligt enklare att använda än fritering som är den metod som man normalt använder när man skall baka donuts. Maskinen påminner om ett våffeljärn och resultatet blir små söta donutsringar som man kan smaksätta och garnera efter tycke och smak.  


Vi testade första bästa recept jag hittade på nätet och det blev bra.


Minidonuts

4,74 dl mjöl
1,8 dl strösocker
2 teskedar bakpulver
¼ tsk mald kanel
1 tsk salt
1,8 dl mjölk
2 ägg vispade
1 tsk vaniljextrakt
1 msk smält smör
 
Blanda ihop de torra ingredienserna för sig i en skål och de våta för sig, rör sen samman. Häll i smeten i en spritspåse och spritsa smeten ända upp till kanten i varje donutform. Grädda ca 3 minuter och låt sedan svalna. Garnera efter smak!
 
Vi doppade hälften i glasyr ihoprörd på mjölk, vaniljsocker och florsocker och garnerad med strössel. Resterande doppades i smält mjölkchoklad. Jag gillade helt klart chokladvarianten bäst medans småkillarna fördrog den strösslade varianten med glasyr.
 
   
 
 Det blev ytterligare ett bakverk denna påskhelg eftersom jag fick syn på en bild på några söta påskdekorerade cupcakes för ett par dagar sedan och bestämde mig för att göra något liknande tillsammans med barnen ikväll. Egentligen blev det mer pyssel än bakning eftersom jag valde att köpa färdigbakade små citronmuffins (som jag tipsat om tidigare inlägg) och vi lade istället tiden och lusten på att bara kycklingpimpa dessa.
 
De fick bli en citronfrosting baserad på philadelphiaost som sprinklades med gult strössel och sockerögon samt små näbbar utskurna från röd marsipan. Återigen var det lillebror som stod för bakandet men storebror ville gärna vara med och slicka bunken med frostingen....så betyget på frostingen var i alla fall MVG!
 
Citronfrosting med Philadelphiaost 
100g philadelphiaost
60g mjukt smör
ca 5dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk färsk citronsaft
Finrivet citronskal efter smak
Gul hushållsfärg
 
Blanda smör och philadelphiaost till en slät smet gärna med elvisp. Blanda i smaksättarna och blanda sedan i florsockret (lite i taget så det inte blir klumpar i smeten). Blanda sedan i lite gul hushållsfärg.
 
Fyll en spritspåse (gärna med en stor rund tyll) och sprita runda gula bollar på muffinsen.
 
Dekorera med gult strössel, "sockerögon" samt en näbb utskuren från marsipan (förslagsvis röd eller orange).
 
 
Vi bestämde att de små söta pippifåglarna skulle få följa med till Torslanda i morgon då vi skall hälsa på familjen där. Det var dock lite svårt att hitta ett lämpligt bo till dem men en ångkokare av bambu funkar ju perfekt eller hur?  
 
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Sofie - 1 maj 2023 21:09

 Denna veckan har vi varit på botaniska trädgården i göteborg. Den dagen vi var där var det en japansk hanami festival där vi provade ett te som heter boba som är typ som iste fast med en annan smak och gele och frukt bitar? Vi fick välja påm två oli...

Av Ann-Sofie - 26 april 2023 12:12

Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...

Av Ann-Sofie - 24 april 2023 21:30


  2023 och nu köööör vi en comeback...denna gång har jag sällskap av Filip. Troligen kommer han snart ta över här och jag blir sonens blogg assistent. Hursomhelst tänkte vi dela några våriga tips!  Firade "aprilbarnen" i släkten i helgen och inledd...

Av Ann-Sofie - 17 juli 2017 15:15

Försommaren är en tid full av kalasande för de flesta och inte minst i vår familj. Under juni månad kalasade vi tre helger då både jag och mina små pojkar fyller år i början av juli. Vi startade med barnkalas för vår minsta kille som snart fyller fem...

Av Ann-Sofie - 20 april 2017 19:00

Påskhelgen spenderades med familjen och inleddes faktiskt med en sugarkitchen visning. Eftersom det var långfredag fick den lite påsktema och vi dekorerade cupcakes och modellerade kycklingar tillsammans. Det var en trevlig kväll och alla var nöjda m...

Ovido - Quiz & Flashcards