Direktlänk till inlägg 28 mars 2015

Lördagspartaj med discokula och glassbomb!

Av Ann-Sofie - 28 mars 2015 23:14

Det har varit fullt upp senaste månaden så bloggen har inte haft högsta prio varför detta inlägg handlar om melodifestivalsfinalen. Den kvällen var jag och barnen ensamma hemma så vi bjöd hem barnens moster och lillfaster på lite schlagerpartaj. Det blev en rolig kväll och discokulan som jag införskaffade samma vecka var uppskattad av stora och små. 


 


Rätt låt vann enligt mig och många med mig! Måns var grym, låten bra och scenshowen speciell. Detta firade vi med en glassbomb efter lite japansk plockmat och en Appelpie martini till de vuxna. 


Glassbomben med vaniljglass och hallonsorbet som dekorerades med maräng och färska hallon blev en succé. Så lyckad att min stora kille redan beställt en likadan till sitt 5-årskalas i sommar!


 


Festlig glassbomb! 

  • 1½  liter vaniljglass
  • 1 liter hallonsorbet
  • Marängsmet
  • Färska hallon

Marängsmet

  • 4 droppar färsk citronsaft
  • 3 äggvitor
  • 3 1/4 dl strösocker

  1. Klä insidan av en stor skål , ca 2 liter, med plastfolie. Folien ska hänga ut en bit över kanten. Tryck ut vaniljglassen i ett tjockt lager runt skålens innerkanter och botten, lättast går det med en sked. Lämna ett "hål" stort nog att rymma en mindre skål, ca 1 liter. Pressa ner den lilla skålen i den stora så får du perfekt mått. Ta ut den lilla skålen och ställ in den stora skålen i frysen.
  2. Ta ut den stora skålen ur frysen och fyll hålet med hallonsorbet.
  3. Ställ in i frysen ca 2 timmar.
  4. Gör marängsmeten färdig innan glassbomben tas ut för dekoration och servering. Vispa äggvitor, citronsaft och 1 dl strösocker med elvisp till en tjock maräng i en torr och ren rostfri bunke. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker under vispning.
  5. Stjälp upp glassbomben på ett fat och täck glassbomben med marängsmet och spritsa ett snyggt mönster med resten av smeten och bränn av med gasbrännare. Garnera med  hallon.

 


Ta-daam...pimpad med ett häftigt ljus blev den kvällens höjdpunkt....förutom Måns show då!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Sofie - 1 maj 2023 21:09

 Denna veckan har vi varit på botaniska trädgården i göteborg. Den dagen vi var där var det en japansk hanami festival där vi provade ett te som heter boba som är typ som iste fast med en annan smak och gele och frukt bitar? Vi fick välja påm två oli...

Av Ann-Sofie - 26 april 2023 12:12

Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...

Av Ann-Sofie - 24 april 2023 21:30


  2023 och nu köööör vi en comeback...denna gång har jag sällskap av Filip. Troligen kommer han snart ta över här och jag blir sonens blogg assistent. Hursomhelst tänkte vi dela några våriga tips!  Firade "aprilbarnen" i släkten i helgen och inledd...

Av Ann-Sofie - 17 juli 2017 15:15

Försommaren är en tid full av kalasande för de flesta och inte minst i vår familj. Under juni månad kalasade vi tre helger då både jag och mina små pojkar fyller år i början av juli. Vi startade med barnkalas för vår minsta kille som snart fyller fem...

Av Ann-Sofie - 20 april 2017 19:00

Påskhelgen spenderades med familjen och inleddes faktiskt med en sugarkitchen visning. Eftersom det var långfredag fick den lite påsktema och vi dekorerade cupcakes och modellerade kycklingar tillsammans. Det var en trevlig kväll och alla var nöjda m...

Ovido - Quiz & Flashcards