Direktlänk till inlägg 10 juli 2013
Så har min lilla prins fyllt tre år! Då är man stor enligt honom så han har slutat med napp och haft sitt första barnkalas. Två nätter har han sovit utan napp sedan han fick sitt efterlängtade piratskepp och tomtens små nissar fick hans nappar.
I går hade han födelsedagskalas och fyra treåringar var inbjudna till sammans med sina föräldrar och småsyskon. Det var två små flickor och två små pojkar, tyvärr var den ena killen sjuk så det blev fyra barn istället för fem men det var full fart ändå såklart! De lekte i lekrummet, ute i trädgården och med en glasskiosk i papp från Ikea som B fått i present.
Vi bjöd på olika sorters grillade korvar med bröd och sallad på rostade grönsaker och bulgur toppad med getost. Mums med grillat på altanen i trevligt sällskap! Sedan var det dax för födelsedagstårta och eftersom lillebror fyller på lördag så fick även han vara med på ett hörn och bli lite firad av sina små kompisar som var 2½ månad samt snart fyra månader. Jordgubbar hör ju sommarens födeledagar till så jag gjprde en rulltårta till dem var fyllda med färska jordgubbar och cream cheesefrosting. B dekorerade dem sedan med jordgubbar och var sitt tuff tuff-tågs födelsedagsljus. Den ena med en etta och den andra med en trea! Storebror fixade sedan till det och blåset ut ljusen för både honom och lillebror.
Jag frågade B om han tyckte det varit en rolig dag igår? - Ja, jättekul med alla barnen och tuff tuff tågstårtan men konstigt när alla sjöng för mig. Det var så högt ljud!
Det var iaf en mycket intensiv dag för oss alla och båda killarna somnade som stockar igår kväll så idag försöker vi ta det lite lugnt och nu vilar vi oss lite i soffan framför den roliga Madagaskarfilmen med alla tokiga djungeldjuren!
Här kommer mitt favoritrecept på en klassisk rulltårtsbotten.
Rulltårta
275 grader varm ugn
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl mjöl
½ dl grädde
1 tsk bakpulver
(+ 2 msk kakao om man önskar göra en chokladbotten)
Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i övriga ingredienser. Grädda på bakplåtspapper i en långpanna ca 5 min.
Vänta tills botten svalnat och pudra sedan över florsocker och stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper men den pudrade sidan neråt. Lägg sedan på önskad fyllning (här skivade jordgubbar och cream cheese frosting, recept finns i tidigare inlägg på bloggen) och rulla ihop. Lägg in i kylskåp en stund och dekorera sedan efter smak.
Hipp hipp Hurra!!!
Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...