Direktlänk till inlägg 26 maj 2013

Mjukglass och marängtårta på Orust!

Av Ann-Sofie - 26 maj 2013 11:29

Jag och F har varit på Orust och myst lite i helgen. Dagen till ära, Morsdag, testade vi Arlas nya produkt "Mjukglass" som vi serverade tillsammans med en bit Pinochiotårta. Vi brukar ha en vispad grädde med rivet äpple i som fyllning i denna tårta men eftersom den serverades i bitar denna gång så blev det bara några äppleringar och en klick mjukglass. Tårtan var god som vanligt och glassen var lite rolig och smaskig. Kanske man borde hälla upp smeten i en stor spritspåse och spritsa ner den i glassrån och doppa i färgad strössel, vips så blir det som i glasskiosken fast hemma!


  F gillade både glassen och tårtan!


När jag kom hem till pojkarna på söndagseftermiddagen blev jag själv firad med ett fint kort och blommor på altanen!


Här kommer receptet på tårtan:


Pinochiotårta

8-10 bitar


150g smör

1½ dl socker

4 äggulor

2½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

4 msk mjölk


4 äggvitor

2 dl socker


Fyllning:

2-3 dl vispgrädde

2-3 rivna skalade äpplen


1. Vispa rumsvarmt smör med socker tills det blir vitt och pösigt. Tillsätt äggulor en i taget under fortsatt vispning.

2. Blanda ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda i mjölken. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa tills marängen är styv och blank. Bred marängsmeten över kaksmeten. Toppa ev. med flagad mandel, hackade nötkärnor eller strössel.

4. Grädda i 175 grader tills kakbottnen är torr  och marängen fått lite färg. Det tar cirka 25 minuter. Låt kakbottnen svalna.

5. Dela kakan på mitten och lägg den ena biten på ett tårtfat.

6. Vispa grädde och vänd ner rivet äpple. Bred grädden över biten på fatet och lägg sedan över den andra biten.

7. Garnera med frukt, riven choklad eller liknande och servera som hel tårta eller som bakelser. 


Lycka till!


    



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Sofie - 1 maj 2023 21:09

 Denna veckan har vi varit på botaniska trädgården i göteborg. Den dagen vi var där var det en japansk hanami festival där vi provade ett te som heter boba som är typ som iste fast med en annan smak och gele och frukt bitar? Vi fick välja påm två oli...

Av Ann-Sofie - 26 april 2023 12:12

Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...

Av Ann-Sofie - 24 april 2023 21:30


  2023 och nu köööör vi en comeback...denna gång har jag sällskap av Filip. Troligen kommer han snart ta över här och jag blir sonens blogg assistent. Hursomhelst tänkte vi dela några våriga tips!  Firade "aprilbarnen" i släkten i helgen och inledd...

Av Ann-Sofie - 17 juli 2017 15:15

Försommaren är en tid full av kalasande för de flesta och inte minst i vår familj. Under juni månad kalasade vi tre helger då både jag och mina små pojkar fyller år i början av juli. Vi startade med barnkalas för vår minsta kille som snart fyller fem...

Av Ann-Sofie - 20 april 2017 19:00

Påskhelgen spenderades med familjen och inleddes faktiskt med en sugarkitchen visning. Eftersom det var långfredag fick den lite påsktema och vi dekorerade cupcakes och modellerade kycklingar tillsammans. Det var en trevlig kväll och alla var nöjda m...

Ovido - Quiz & Flashcards