Direktlänk till inlägg 18 april 2013
Ikväll har jag mest supporterat i köket då P stod för hushållets kvällsbak eftersom det imorgon vankas fredagsfika på hans jobb. Han kan bara han vill och nu ligger det alltså två mumsiga rulltårtor i kylen i väntan på att åka med till Volvo imorgon. Skulle gärna vara med på deras fika eftersom fyllningen i rulltårtan är helt underbar! En blandning av socker och kanelstekta äppletärningar samt whipped cream cheese frosting vilket är en god kombination som vi haft i både tårtor och i cupcakes.
Nedan följer såväl recept som en bilddemonstration av kvällens bagare över hur det skall se ut när man lägger på fyllningen.
Annettes rulltårta
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ dl vispgrädde
1 tsk bakpulver
(2 msk kakao om man önskar göra chokladrulltårta)
Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner övriga ingredienser i smeten. Bred ut på bakplåtspappaer i långpannan och grädda i 275 grader i ca 5 minuter. Strössla över strösocker och vänd sedan kakan mot ett nytt bakplåtspapper så undersidan kommer upp och dra av det gamla pappret. Låt svalna och lägg på fyllning och rulla ihop och lägg in i kylskåpet.
Fyllning
För en rulltårta tärna 2-3 äpplen smått och stek mjuka i en rejäl klick smör tillsammans med några matskedar socker och en tesked kanel. Låt svalna. Gör en Whipped cream cheese frosting (för recept se under kategorin dopkalas). Gör hela receptet för två rulltårtor men om man enbart vill ha fyllning till en så går det bra att halvera receptet.
Montering
Lägg den avsvalnade rulltårtsbotten på ett bakplåtspapper på ett plant underlag och bred på frostingen och strössla sedan över de nu kalla stekta äppletärningarna. Rulla ihop och njut sedan av en bit till fredagsfikat eller någon annan dag ni råkar vara sugna på något gott till kaffet!
Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...