Direktlänk till inlägg 18 april 2013

Support och coach under kvällens bakstund...

Av Ann-Sofie - 18 april 2013 22:04

Ikväll har jag mest supporterat i köket då P stod för hushållets kvällsbak eftersom det imorgon vankas fredagsfika på hans jobb. Han kan bara han vill och nu ligger det alltså två mumsiga rulltårtor i kylen i väntan på att åka med till Volvo imorgon. Skulle gärna vara med på deras fika eftersom fyllningen i rulltårtan är helt underbar! En blandning av socker och kanelstekta äppletärningar samt whipped cream cheese frosting vilket är en god kombination som vi haft i både tårtor och i cupcakes.


Nedan följer såväl recept som en bilddemonstration av kvällens bagare över hur det skall se ut när man lägger på fyllningen.


 


Annettes rulltårta

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

½ dl vispgrädde

1 tsk bakpulver

(2 msk kakao om man önskar göra chokladrulltårta)

 

Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner övriga ingredienser i smeten. Bred ut på bakplåtspappaer i långpannan och grädda i 275 grader i ca 5 minuter. Strössla över strösocker och vänd sedan kakan mot ett nytt bakplåtspapper så undersidan kommer upp och dra av det gamla pappret. Låt svalna och lägg på fyllning och rulla ihop och lägg in i kylskåpet.

 

Fyllning

För en rulltårta tärna 2-3 äpplen smått och stek mjuka i en rejäl klick smör tillsammans med några matskedar socker och en tesked kanel. Låt svalna.  Gör en Whipped cream cheese frosting (för recept se under kategorin dopkalas). Gör hela receptet för två rulltårtor men om man enbart vill ha fyllning till en så går det bra att halvera receptet.

 

Montering
Lägg den avsvalnade rulltårtsbotten på ett bakplåtspapper på ett plant underlag och bred på frostingen och strössla sedan över de nu kalla stekta äppletärningarna. Rulla ihop och njut sedan av en bit till fredagsfikat eller någon annan dag ni råkar vara sugna på något gott till kaffet!

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Sofie - 1 maj 2023 21:09

 Denna veckan har vi varit på botaniska trädgården i göteborg. Den dagen vi var där var det en japansk hanami festival där vi provade ett te som heter boba som är typ som iste fast med en annan smak och gele och frukt bitar? Vi fick välja påm två oli...

Av Ann-Sofie - 26 april 2023 12:12

Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...

Av Ann-Sofie - 24 april 2023 21:30


  2023 och nu köööör vi en comeback...denna gång har jag sällskap av Filip. Troligen kommer han snart ta över här och jag blir sonens blogg assistent. Hursomhelst tänkte vi dela några våriga tips!  Firade "aprilbarnen" i släkten i helgen och inledd...

Av Ann-Sofie - 17 juli 2017 15:15

Försommaren är en tid full av kalasande för de flesta och inte minst i vår familj. Under juni månad kalasade vi tre helger då både jag och mina små pojkar fyller år i början av juli. Vi startade med barnkalas för vår minsta kille som snart fyller fem...

Av Ann-Sofie - 20 april 2017 19:00

Påskhelgen spenderades med familjen och inleddes faktiskt med en sugarkitchen visning. Eftersom det var långfredag fick den lite påsktema och vi dekorerade cupcakes och modellerade kycklingar tillsammans. Det var en trevlig kväll och alla var nöjda m...

Ovido - Quiz & Flashcards