Direktlänk till inlägg 10 april 2013
Idag är det min och mitt Ps 3e bröllopsdag! Helt otroligt att tre år kan gå så fort och vad mycket vi hunnit med sen...fått två underbara små pojkar, flyttat till hus och lärt oss att man faktiskt funkar i vardagen trots sömnbrist! Hursomhelst så firade våra pojkar oss genom att ge oss en härlig natts sömn! Ett par avbrott av den lille men vi somnade snart om så det gjorde inte så mycket...Så stort tack till världens finaste små prinsar! Och igår kväll hade mannen fixat barnvakt ett par timmar på kvällen så vi kunde gå ut och äta bara han och jag, vilken lyx! Så härligt att få göra något på tu man hand igen då det väl var ca nio månader sedan sist eftersom åtminstone lille F hängt med oss mest hela tiden! Kanske var det bus-stunden med faster T som tog musten ur killarna så de sov som stockar inatt?
Jag har nu njutit en stund av ensamheten, fikat och läst GP medans F sovit sin morgonlur. Perfekt med nåt gott då jag idag både har något att fira och behöver lite tröst eftersom jag verkar ha drabbats av nageltrång på stortån. Promenaden till dagis med B i morse var inte skön....men utan skor hemma nu känns det helt ok plus att min mamma är världsbäst och har fixat en tid hos fotvårdstanten redan imorgon! Topp!! Bakade så fantastiskt goda små grottor igår med lemoncurd och toppade med lite maräng och tänkte därför dela med mig av receptet. Dessa är verkligen något för alla som älskar citronmarängpaj fast i lite annat format och väldigt lättbakat!! Malin M se hit!!
Jag använde färdig lemoncurd för att snabba på och förenkla bakandet lite. Tycker dock att hemgjord är snäppet godare men har dock hittat en curd i affären som jag tycker är riktigt god och som jag använde i dessa kakor.
Här kommer receptet:
Citrongrottor med marängtopp
Receptet har modifierats en del mig men ursprungsreceptet kommer från Arla och gäller för ca 24 normalstora kakor. Jag gjorde dock 30 st mindre.
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver
1 tsk bakpulver
Fyllning:
ca 1 dl lemoncurd
Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker
Sätt ugnen på 175°. Kör smör och socker i matberedaren poröst. Blanda sedan i de torra ingredienserna kör till en slät deg. Om den blir lite torr blanda i lite mer smör. Forma degen till bollar och lägg i muffinsformar. Gör en fördjupning i varje boll. Klicka i lemoncurd. Grädda i mitten av ugnen 10 min.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Ta ut citrongrottorna och spritsa en klick maräng på varje kaka. Grädda i ytterligare ca 10 min.
Färdigt, Njut med en kopp kaffe eller thé!
Tips! Om någon funderar på att bjuda in till Afternoon tea så tror jag detta är den perfekta kakan att bjuda på.
Ha en fortsatt bra dag och lycka till med baket!
Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...