Direktlänk till inlägg 4 april 2013

Dopkalas- Afternoon tea, Thanksgiving buffé...

Av Ann-Sofie - 4 april 2013 10:14

Påsken är över för den här gången och solen har fortsatt skina. Härligt, känns verkligen som våren är på väg! Morgonpromenaden till dagis med dubbelvagnen tillsammans med killarna känns lyxig när solen skiner och fåglarna kvittar! Påsken var mysig med god mat och trevligt sällskap men det hanns inte med varken bakande eller bloggande!


Nu sover F i sin vagn och B är på dagis så nu skall jag passa på att förbereda lite inför en överraskning till helgen...kommer mer om detta på söndag! Tänket därför köra ett litet inlägg på temat dop (& namngivning)  och lite idèer och tips inför denna typ av kalas.
Mina båda killar är ju födda i juli så deras dop hölls på hösten och för att göra det både lite roligare (och lättare) så hade vi lite olika teman.


Afternoon tea

När storebror döptes (2010) bodde vi i lägenhet i en Majorna så dopet hölls i St Birgittas kapell (f ö samma kyrka som vi vigdes i ett halvår tidigare). Vi hade i vår förening tillgång till en samlingslokal för ca 50 personer så vi bestämde oss för att vara där och körde ett "Afternoon tea" tema eftersom vi hade ganska många gäster. Jag beställde två sorters trekanssmörgåsar från en smörgåsbutik i Majorna och scones från Espresso house, som vi hämtade på morgonen. Sedan var det bara för mig att förbereda det roliga; tillbehör till sconesen och olika bakverk.


Det bjöds det på följande:

  • 2 sorters trekantssandwich, ost och skinka samt rökt lax och pepparrotskräm.
  • Scones med följande tillbehör; färskost, smör, gräddost, lemoncurd, hemgjord björnbärssylt
  • Blåbärscupcakes med marängfrosting
  • Drömmar
  • Kolasnittar
  • Chokladbollar
  • Kaffe, Olika teer och dricka samt saft

 


Det kändes som ett lite annorlunda upplägg och lite matigare än bara kakor och fika. Dock missbedömde vi lite hur mycket som skulle gå åt och beställde på tok för mycket smörgåsar och scones. Det som blev över skänkte vi till stadsmissionen i Göteborg så jag hoppas att även de som var hos dem just då fick en mysig stund med lite gott tills kvällsteet.




Thanksgiving buffé

Lillebrors dop gick av stapeln i samband med Thanksgiving här i Ytterby kyrka. Eftersom vi nu bor i ett hus och får plats med lite mer gäster hemma så kände vi att det kunde vara mysigt att ha bjudningen efter dopet hemma istället för att vara i någon lokal. Det fick dock till följd att vi inte kunde bjuda lika många utan vi var cirka 35 personer varav tio barn.


Nu ville vi bjuda på något mer matigt men var ju ändå för många för middag så det fick bli buffè. Med inspiration från den amerikanska thanksgiving middagen gjorde vi istället en försvenskad variant i form av en buffé istället. Mycket av bakandet skötte vi själva men fick lite hjälp från familjen. Svärmor fixade kycklingklubbor och bakade vaniljbullar, mamma bakade kuvertbröd tårtbotten, Svägerska A fixade pumpasoppan, Svägerska T bakade chokladbollar och min lillasyster gjorde sina vansinnigt goda frökex.


Detta resulterade i två buffébord, ett lite matigare och senare ett dessertbord.
 På det matigare bordet fanns följande uppdukat;

  • Kycklingklubbor
  • Pumpasoppa
  • Små sötpotatispajer med sås
  • Sallade toppad med tranbär
  • Kuvertbröd
  • Frökex
  • Ost och smör

På desserbordet fanns mycket sött och gott;

  • Chaitårta med äpplefyllning och vaniljfrosting
  • Hello Kitty Macaroner med grönt te fyllning
  • Chokladbollar
  • Svärmors vaniljbullar
  • Chokladbrownies
  • Minicupcakes med limecurd fyllning och marängfrosting.

 


Och några små närbilder på tårtan samt några av godsakerna:


     


Jag kommer inom kort lägga upp de flesta recepten (under en egen kategori, dop) om ni skulle bli baksugna!


Nu skall jag fortsätta att fixa lite med överraskningen och sedan blir det lunch med lillkillen!


Ha en fortsatt skön torsdag, snart heeeelg!!!!




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Sofie - 1 maj 2023 21:09

 Denna veckan har vi varit på botaniska trädgården i göteborg. Den dagen vi var där var det en japansk hanami festival där vi provade ett te som heter boba som är typ som iste fast med en annan smak och gele och frukt bitar? Vi fick välja påm två oli...

Av Ann-Sofie - 26 april 2023 12:12

Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...

Av Ann-Sofie - 24 april 2023 21:30


  2023 och nu köööör vi en comeback...denna gång har jag sällskap av Filip. Troligen kommer han snart ta över här och jag blir sonens blogg assistent. Hursomhelst tänkte vi dela några våriga tips!  Firade "aprilbarnen" i släkten i helgen och inledd...

Av Ann-Sofie - 17 juli 2017 15:15

Försommaren är en tid full av kalasande för de flesta och inte minst i vår familj. Under juni månad kalasade vi tre helger då både jag och mina små pojkar fyller år i början av juli. Vi startade med barnkalas för vår minsta kille som snart fyller fem...

Av Ann-Sofie - 20 april 2017 19:00

Påskhelgen spenderades med familjen och inleddes faktiskt med en sugarkitchen visning. Eftersom det var långfredag fick den lite påsktema och vi dekorerade cupcakes och modellerade kycklingar tillsammans. Det var en trevlig kväll och alla var nöjda m...

Ovido - Quiz & Flashcards