Direktlänk till inlägg 26 mars 2013

Munkrecept, babysim och fikadejt!

Av Ann-Sofie - 26 mars 2013 09:51

Idag blir det ingen tid över till bak då det är full fart här med babysim följt av fikadejt med en kompis medans storebror är på dagis. Men receptet på munkarna från igår kommer i alla fall här om någon känner sig lite baksugen! (Originalreceptet kommer från Elle mat och vin, Nr. 2 2013)


Munkar

ca 20 st


1 dl äggvita (ca 2-3st ägg)

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

(+ Ev annan smaksättning exempelvis finrivet skal från citrusfrukt eller liknande, ca 1 tsk)

3 gelantinblad

ca 10 smörgåsrån

200g valfri choklad

1-2 msk neutral matolja

 

Vispa äggvitorna till ett skum och vänd ner socker och vaniljsocker och fortsätt vispa till en styv marängsmet. Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 10 min. Krama sedan ur dessa och smält i kastrull på svag värme. 

 

Blanda sedan ner lite av marängsmeten i gelantinet så temperaturen går ned och vänd sedan ner gelantinet i marängsmeten och blanda väl. Blanda sedan ner eventuell övrig smaksättning. Häll smeten i en spritspåse.

 

Ta ut två rundlar i varje smörgåsrån ca 3-4 cm i diameter (jag använde ett snapsglas!) Spritsa sedan ut en marängtopp på varje rundel. Låt dem sedan torka och vila en stund.

 

Smält chokladen i vattenbad. Blanda ned lite olja så blir det lite lättare att doppa munkarna i chokladen. Doppa dem och ställ dem sedan att torka på ett galler.

 

Vi sprinklade lite gult strössel över innan de torkat eftersom vi ville ha dem lite påskiga...

 

Lycka till och kom ihåg att man kan anpassa dessa till sin egen smak vad gäller såväl smak på marängsmeten, typ och smak av choklad, storlek samt typ av kexbotten och dekoration!

 

 

 

 



 
 
Tove

Tove

26 mars 2013 11:22

Vad mumsigt! Njut av fikat och solen!? Kramar!

http://tovemotivationskes.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Sofie - 1 maj 2023 21:09

 Denna veckan har vi varit på botaniska trädgården i göteborg. Den dagen vi var där var det en japansk hanami festival där vi provade ett te som heter boba som är typ som iste fast med en annan smak och gele och frukt bitar? Vi fick välja påm två oli...

Av Ann-Sofie - 26 april 2023 12:12

Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...

Av Ann-Sofie - 24 april 2023 21:30


  2023 och nu köööör vi en comeback...denna gång har jag sällskap av Filip. Troligen kommer han snart ta över här och jag blir sonens blogg assistent. Hursomhelst tänkte vi dela några våriga tips!  Firade "aprilbarnen" i släkten i helgen och inledd...

Av Ann-Sofie - 17 juli 2017 15:15

Försommaren är en tid full av kalasande för de flesta och inte minst i vår familj. Under juni månad kalasade vi tre helger då både jag och mina små pojkar fyller år i början av juli. Vi startade med barnkalas för vår minsta kille som snart fyller fem...

Av Ann-Sofie - 20 april 2017 19:00

Påskhelgen spenderades med familjen och inleddes faktiskt med en sugarkitchen visning. Eftersom det var långfredag fick den lite påsktema och vi dekorerade cupcakes och modellerade kycklingar tillsammans. Det var en trevlig kväll och alla var nöjda m...

Ovido - Quiz & Flashcards