Baka baka liten kaka....denna ramsa upprepas ett otal gånger härhemma varje dag! Den handlar ju inte bakning egentligen utan bus och kittel med framförallt min minsta kille; lillebror F som är 8 månader. Han kiknar av skratt när avslutningen kommer och han skall "skjutsas in i ugnen"....& storebror B som fyller 3 år i sommar älskar också att vara med när vi leker denna lek! Den här bloggen kommer dock inte handla om mina små prinsar utan något annat som jag älskar, nämligen bakning!
Mitt intresse började för ungefär 25 år sedan när jag fick dille på att baka maränger och havreflarn. Eftersom jag bara gick i mellanstadiet så fick jag inte använda ugnen själv när jag var ensam hemma. Men det löste jag genom att bjuda hem farfar som bodde grannar med oss. Han var snäll och satte in och tog ut plåtarna i ugnen enligt mina instruktioner. Farfar hade det nog rätt mysigt när han låg på kökssoffan och vilade mellan varven och sedan blev han ju även bjuden fika! Jag älskade att ha honom där och jag var även nöjd över att jag fick sköta mig själv då han inte lade sig i mitt bakande....!!
Nuförtiden blir det en del bakning med min största kille men då brukar vi inte ge oss på så avancerade bakverk utan det blir oftast muffins, rulltårta, kladdkaka eller något annat som går hyfsat snabbt! Då och då tar jag mig tid att baka ensam och då brukar det ofta bli något nytt och spännande. Inspirerad av mitt favoritprogram på tv Masterchef Australia så blev det senast min variant på en småkaka fylld med jordgubbssylt och smörkrämfylld så kallad; "Melting moments".
Melting moments!
Ta nåt gott till eftermiddagskaffet och njut av en fortsatt härligt solig vårsöndag!