Direktlänk till inlägg 3 februari 2017

Massor av snö!

Av Ann-Sofie - 3 februari 2017 14:02

Är hemma igen efter en härlig skidsemester i Branäs. Skidpremiären gjordes förra året och killarna tyckte det var skoj så i år åkte vi tillbaks. Lite mer taggade, lite mer vana vid liftar, backar och björnbusar. 


Bestämde oss för att testa backarna så fort vi inspekterar stugan och killarna tyckte det var jättekul. En bra start på semestern. Lite trögare gick det dagen därpå men det berodde nog mest på pirret inför skidskolan. I år fick de gå i samma grupp vilket funkade bra eftersom det bara är två år mellan dem. Skönt att ha brorsan med ibland. I samma grupp var det ytterligare två bröder och en kompis till dem. En bra grupp visade det sig då alla verkade ha samma intresse; leka pokemon och tjuv och polis i backen. Att leka verkar vara ett väldigt bra sätt att lära barn att åka slalom då det inte bara blev störtlopp i backen i år, utan det blev även fina svängar och förbättrad kontroll vid eventuella stopp.      

 


Det blev inte bara skidåkning utan de tillbringade även lite tid i Björnidet där de kunde vara och leka en stund med de andra barnen så jag och Pär fick några åk tillsammans i de större backarna.


En eftermiddag fick vi även chansen att åka hundspann eftersom killarna önskat det av sina fastrar i julklapp. Jag och Pär fick också följa med vilket var jättemysigt. De flesta hundarna var av rasen Sibirian huskey och de var väldigt snälla men ylade som vargar när de märkte att det var dags att åka iväg på en tur. 

   


      

I matväg så packade vi med oss en hel del och åt de flesta mål i stugan men det blev även några besök på den närmaste restaurangen. Jag förberedde en lasagne hemma, köpte med färdig gulaschsoppa med bake off baguetter samt enkla klassiker som korv och bröd och makaroner. En annan rätt som passar bra på fjällsemestern är ju annars våfflor så jag tog med en paket med våffelmix och hoppades att ett våffeljärn skulle finnas men tyvärr så fanns inget sådant i vår stuga.  Lyxade även till det en kväll och lagade en snabb camembert fondue som serverades tillsammans med en burk ankrilett, kronärtskockskräm och vitlöksbaguette. Killarna valde ostbågar! 


Camembertfondue

Värm ugnen till 180 grader. Välj en camembertost eller liknande ost i trälåda. Skär av locket på osten och lägg tillbaks den i trälådan, utan plast eller liknande runt. 


Toppa osten antingen med torkad fruk (tex fikon, aprikos) och nötter alternativt med hackad vitlök samt timjankvistar. Droppa över olivolja samt lite flytande honung Och baka i ugn i ca 5 minuter eller tills osten är varm och rinnig. Servera med bröd och grönsaker att doppa i den goda osten. 

   


Tack och adjö - massor av snö!



    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Sofie - 1 maj 2023 21:09

 Denna veckan har vi varit på botaniska trädgården i göteborg. Den dagen vi var där var det en japansk hanami festival där vi provade ett te som heter boba som är typ som iste fast med en annan smak och gele och frukt bitar? Vi fick välja påm två oli...

Av Ann-Sofie - 26 april 2023 12:12

Man får ha fritt på skolan och tänkte logga in på bloggen och skriva om skolmat. Idag hade vi purjolökssoppa och kycklingssoppa med bröd som smakade kanel. Inte den bästa skolmaten men okej. Så om ert barn inte ätit idag på skolan och han komme...

Av Ann-Sofie - 24 april 2023 21:30


  2023 och nu köööör vi en comeback...denna gång har jag sällskap av Filip. Troligen kommer han snart ta över här och jag blir sonens blogg assistent. Hursomhelst tänkte vi dela några våriga tips!  Firade "aprilbarnen" i släkten i helgen och inledd...

Av Ann-Sofie - 17 juli 2017 15:15

Försommaren är en tid full av kalasande för de flesta och inte minst i vår familj. Under juni månad kalasade vi tre helger då både jag och mina små pojkar fyller år i början av juli. Vi startade med barnkalas för vår minsta kille som snart fyller fem...

Av Ann-Sofie - 20 april 2017 19:00

Påskhelgen spenderades med familjen och inleddes faktiskt med en sugarkitchen visning. Eftersom det var långfredag fick den lite påsktema och vi dekorerade cupcakes och modellerade kycklingar tillsammans. Det var en trevlig kväll och alla var nöjda m...

Ovido - Quiz & Flashcards